Προθερµαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ετοιµάζουμε τα κεφτεδάκια: Βάζουμε τον κιµά σε ένα µπολ. Σε ένα µπλέντερ βάζουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το ψωµί κοµµένο σε κοµµατάκια, το ξίδι, τη µουστάρδα, το µαϊντανό και αλέθουμε. Βάζουμε το µίγµα στον κιµά και προσθέτουμε το κύµινο, το κάρι (αν θα βάλουμε), το αυγό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε µικρά κεφτεδάκια (θα βγουν περίπου 30) και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στον προθερµασµένο φούρνο για 30 λεπτά.
Παράλληλα, βράζουμε τα µακαρόνια: Σε κατσαρόλα µε ρίχνουμε μπόλικο νερό, (3 λίτρα περίπου) και όταν κοχλάσει, βάζουμε το αλάτι και το ζωµό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 8 λεπτά περίπου, να µείνουν al dente. Τα σουρώνουμε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το ζωµό.
Παράλληλα, φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Βάζουμε το κρασί και όταν εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυµό ντοµάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Χαµηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε µέχρι να δέσει η σάλτσα. Ακολούθως, ρίχνουμε το ζωµό που κρατήσατε και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε προσεκτικά, πασπαλίζουμε µε λίγο µαϊντανό και σερβίρουμε. Βάζουμε δίπλα τριμμένο τυρί για να βάζει ο καθένας όσο επιθυμεί.